השתלות שיניים הן המהפכה הגדולה בטיפולי שיניים
אנשים רבים ברחבי העולם נהנים מחיים מלאים ועשירים בזכות התפתחות הטכנולוגיה בתחום השתלות השיניים. בעבר אנשים ללא שיניים סבלו סבל פיזי יום יומי. שלא לדבר על הבושה והסבל הנפשי.
בין אם הם השתמשו בשיניים תותבות שגרמו ללא הרף לפצעים ושפשופים, או כתרים מורכבים. עבורם כל ביס באוכל מרגיש כמו עינוי אנשים נמנעים מלאכול במסעדות מכיוון שלא רק הכאב מפריעה להם אלה גם ההסטטיות ומה לעשות באין שיניים טובות קשה מאוד להראות אסטטי בזמן ארוחה.
כיום אף אחד כבר לא צריך לסבול, יש לנו ניסיון רב בתחום השתלות השיניים, בארץ ובעולם זהו כבר הליך שיגרתי למדי המאפשר למטופלים לחזור ולהנות מהחיים ללא פחד בושה וקושי.
חשוב לציין שלמרות שהשתלת שיניים הינו טיפול יעיל וטוב, תמיד כדאי למצות את כל אופציות הטיפול, ולנסות להציל את השיניים הקימות, בכדי לא להגיע לצורך בשתלים.
השתלות שיניים לילדים ונוער
ילדים נפגעים לפעמים ושוברים שיניים פעמים תוך כדי משחק או סתם חוסר תשומת לב, ומגיעים למצב של חוסר שיניים. אין לבצע השתלת שיניים לילדים מתחת לגיל 20 – 18 .
הסיבה לכך היא שהם עדיין גדלים וכל מבנה הלסת שלהם יישתנה בשנים הקרובות בצורה דרסטית וכך גם ישתנה מיקום השתל בלסת, ואז לפתע השתל אינו ממוקם במקום שרצינו.
לכן מומלץ לחכות לפחות עד גיל 18 לביצוע השתלות השיניים.
השתלות שיניים באוכלוסיה בוגרת
שחזור על גבי שתלים משלים השיניים החסרות מבלי לפגוע בשיניים הסמוכות.
בטכניקת הרגילה שמשלימים שיניים חסרות בעזרת גשר יש להשחיז השיניים התומכות מצד אחד ולפגוע בחוזק החיצוני של השניים, לבצע בהן טיפולי שורש ולפגוע בחיות ובחוזק הפנימי שלהן.
כל זה נמנע כאשר משחזרים השיניים החסרות על גבי שתלים דנטליים.
הוספת השיניים החסרות מפחית עומס הלעיסה מהשיניים הקיימות ומפזר אותו, ובכך גם מאריך את תוכלת החיים שלהן.
השתלות באוכלוסיה מבוגרת – הגיל השלישי
הבעיה העיקרית בשימוש בתותבות היא חוסר היציבות שלהן בפה. שימוש בתותבות שאינן מתאימות גורם לשפשופים ופצעים בחניכיים, שהוופכים את לעיסה לסבל מתמשך, שמונע את כל ההנאה מהאוכל. תותבות גרועות פוגעות במראה האסטטי שלנו, מונע מאתנו להופיע בחברה, ואז אנו נמנעים מללכת למסעדות ולהנות מההנאות הקטנות של החיים.
קיבוע וייצוב התותבת בעזרת 2-4 שתלים בלסת משפר לעין ערוך את איכות החיים ונוחות הלעיסה. התותבת יציבה בפה , הלעיסה נעשית יעילה ונוחה בהרבה. איכות החיים משתפרת עם תחושת הביטחון שהתותבת לא תזוז ממקומה,תיפול מהפה ותביך את בעליה. הבריאות הכללית משתפרת עם היכולת ללעוס ולאכול בצורה מסודרת כאשר התותבות אינן רוקדות בפה.
גורמי סיכון לשתלים
גורמי סיכון להצלחת הטיפול בשתלים הם עישון, סכרת, טיפולי הקרנות באיזור הראש והצואר, טיפול באסטרוגנים והחשוב מכל היגיינת פה ירודה.